Tootegrupid

Kiudainesegu 400gr/ smuutidesse, putrudesse, mahla või jogurtiga/ kõhukinnisus, kõhulahtisus, soole ärritus, põletikud, gaasid

Hind:
25,20 €
Kogus: - +
   - või -   

 

Kiudained on prebiootikumid, sest nad on oluline toit meie soolestikus elavatele kasulikele bakteritele, mis moodustavad soolestiku mikrobioomi

 
Tänaseks tuntakse mitmeid eri tüüpi kiudaineid ja neil kõigil on oma spetsiifilised eelised meie seedimisele ja tervisele. Kiudainevaene toit võib olla seotud paljude tervisehädadega. Kõige sagedasemad kiudainete puudusega seotud tervisehädad on:
*kõhukinnisus 
*kõhulahtisus
*soole ärritus
*põletikud 
*gaasid 
*selgeid seoseid on leitud ka madala kiudainete tarbimise ja pahaloomuliste kasvajate, diabeedi ja IBS-ga. 
*tihti kaasneb madala kiudainete tarbimisega ka kehakaalu tõus
 
Eesti Rahvastiku Toitumisuuringu põhjal jääb keskmisel inimesel puudu 10-30 g kiudaineid. Kiudainete minimaalne tarbimissoovitus täiskasvanutele päevas on:
 naistel 25 grammi
 meestel 35 grammi
 Lastel soovitatakse alates teisest eluaastast tarbida 8-13 grammi 1000 kcal kohta.
 
Tervise Arengu Instituudi läbi viidud eestlaste toitumisuuringu tulemuste põhjal on keskmine kiudainete puudujääk naistel 12 g ja meestel 16 g päevas.
Kiudaineid nimetatakse ka prebiootikumideks, sest need on oluline toit meie soolestikus elavatele kasulikele bakteritele, mis moodustavad soolestiku mikrobioomi. Bakterid toodavad soolestikus kiudaineid fermenteerides meie kehale kasulikke toitaineid, vitamiine (K ja B12), toetavad rakkude uuenemist ja närvisüsteemi tööd, lagundavad toksilisi ühendeid ning reguleerivad toidumassi liikumist soolestikus. Kui söödav toit on kiudainete vaene, siis see võib kaasa tuua soolestiku mikrobioomi koosluse vaesumise, mis omakorda alandab organismi kaitsevõimet kahjulike bakterite eest ning jätab kasulikud bakterid nälga.
 
Soolestikus elavate bakterite kooslus on väga mitmekesine - tuntakse sadu baktereid ja neil kõigil on omad olulised ülesanded. Toitumise, elustiili, ravimite, alkoholi, ja muude valikutega saame tervist toetava mikrobioomi koosluse säilimist toetada või nõrgestada. Mikrobioomi tervist aitab hinnata mikrobioomi analüüs, mis näitab ära tähtsamate bakteritüvede esinemise ja aitab hinnata näiteks põletike põhjustavate või kehale kasulike ühendeid tootvate või muid rolle täitvate bakterite osakaalu, aga ka seoseid paljude haiguste võimaliku esinemisega.
 
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) teadlaste poolt välja töötatud kiudainesegus on meie toitumisharjumuste põhjal vajalikus vahekorras just neid kiudaineid, millest eestlaste menüüs kõige enam puudu jääb: beetaglükaane, pektiini, resistentset tärklist, inuliini, arabinoksülaani. Kiudainesegu jaoks hoolikalt valitud koostisosad pärinevad kaerast, tsitrustest, sigurist, psülliumist ja maisist.
- Kaerast pärinevad beetaglükaanid aitavad alandada kolesterooli (halva LDL) taset veres,  vähendada südame ja veresoonkonna haiguste ja tüüp 2 diabeedi riski. Gluteenitalumatuse ja tsröliaakia korral tarbida ettevaatlikult.
- Pektiin on saadud tsitruseliste ja õunte koortest. Aeglustab toidu liikumist seedetraktis ning vähendab kolesterooli imendumist vereringesse ja aeglustab suhkrute imendumist soolestikus.
- Resistente tärklis tekitab täiskõhutunde, aitab reguleerida veresuhkru taset, aeglustades suhkru imendumist verre. Parandab insuliintundlikust, alandab diabeediriski. 
- Inuliin on saadud sigurist ja seda seostatakse "heade" bakterite hulga suurenemisega soolestikus, võib parandada immuunsust.
- Arabinoksülaanide allikaks on psüllium ja see aitab aeglustada suhkrute imendumist peale sööki ja parandada insuliintundlikust tüüp 2 diabeedi korral, toetab immuunsüsteemi ja seedimist rasvarikka toidu korral.
 
Kuna tegemist on puhastatud kiudainete toidulisandiga, siis see küll täiendab, kuid ei asenda 100% mitmekesist toitumist. Lisaks on võimalus, et mineraalainete kadu suureneb, kuna kiudained seovad kaltsiumit ja magneesiumit, mis tavaliselt on täisteratoodetes või köögiviljades koos kiudainega olemas. 
Kiudainesegu lisamisel toidule lisa 1 g kiudainesegu kohta vähemalt 20 g vett (1 sl kohta 1 klaas vett).
 
KIUDAINESEGU ON SAADAVAL 200 g ja 400 g pakis.
 
Retsepte vaata: www.microbiome.ee
Kuna tegemist on puhastatud kiudainete toidulisandiga, siis see küll täiendab, kuid ei asenda 100% mitmekesist toitumist. Lisaks on võimalus, et mineraalainete kadu suureneb, kuna kiudained seovad kaltsiumit ja magneesiumit, mis tavaliselt on täisteratoodetes või köögiviljades koos kiudainega olemas. 
Kiudainesegu lisamisel toidule lisa 1 g kiudainesegu kohta vähemalt 20 g vett (1 sl kohta 1 klaas vett).
KOOSTIS: arabinoksülaan (psüllium), vähelõhustuv tärklis, beetaglükaan (kaer), pektiin (tsitrusviljad), inuliin(sigur).
Hoida toatemperatuuril kuivas kohas. Säilib avatuna 1 aasta.
 
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) teadlaste poolt välja töötatud kiudainesegus on meie toitumisharjumuste põhjal vajalikus vahekorras just neid kiudaineid, millest eestlaste menüüs kõige enam puudu jääb: beetaglükaane, pektiini, resistentset tärklist, inuliini, arabinoksülaani. Kiudainesegu jaoks hoolikalt valitud koostisosad pärinevad kaerast, tsitrustest, sigurist, psülliumist ja maisist.
- Kaerast pärinevad beetaglükaanid aitavad alandada kolesterooli (halva LDL) taset veres,  vähendada südame ja veresoonkonna haiguste ja tüüp 2 diabeedi riski. Gluteenitalumatuse ja tsröliaakia korral tarbida ettevaatlikult.
- Pektiin on saadud tsitruseliste ja õunte koortest. Aeglustab toidu liikumist seedetraktis ning vähendab kolesterooli imendumist vereringesse ja aeglustab suhkrute imendumist soolestikus.
- Resistente tärklis tekitab täiskõhutunde, aitab reguleerida veresuhkru taset, aeglustades suhkru imendumist verre. Parandab insuliintundlikust, alandab diabeediriski. 
- Inuliin on saadud sigurist ja seda seostatakse "heade" bakterite hulga suurenemisega soolestikus, võib parandada immuunsust.
- Arabinoksülaanide allikaks on psüllium ja see aitab aeglustada suhkrute imendumist peale sööki ja parandada insuliintundlikust tüüp 2 diabeedi korral, toetab immuunsüsteemi ja seedimist rasvarikka toidu korral.
 

 

KIUDAINESEGU ON SAADAVAL 200 g ja 400 g pakis.
 

Retsepte vaata: www.microbiome.ee

Sarnased tooted
JOOD/Laminaaria-kilpnääre, kõhukinnisus, soolestiku  puhastaja,narmendav nahk 100 tk Toidulisand

Bioloogiliselt aktiivne toidulisand MIRRA-JOOD on teise põlvkonna toidulisand, esimese põlvkonna omadest on meile hästi tuttav
Tasakaalustab hormoonsõsteemi, eriti kilpnäärme tööd. Joodi puudusel võib tekkida ka kerge käte värin ning käte nahk võib muutauda kuivaks ja osaliselt ka lõheneda.
Mirra Jood on vetikates saadud preparaat, mis imendub kiiresti ja on hästi omastatav.

13,90 €
Aprikoosiseemne õli -õhuke punetav,kuiv nahk,verseoonkond 200 ml.

Aprikoosiseemneõli (Prunus armeniaca) saadakse puuvilja kividest pressimise teel. Õli on hästi imenduv ning sobib kõikidele nahatüüpidele näohoolduseks. Õli sisaldab vitamiine B ,A ja E, rasvhappeid (oleiinhape ja linoolhape). Aprikoosiseemneõli niisutab, hooldab ja elustab väsinud nahka.
Eriti sobiv kuperroossele, õhukesele kuivale ja vananevale nahale.

8,00 €
HIMAALAJA roosisool  - peensool, soolaraviks,ph tasakaal, energia taastaja,joodi allikas  1000gr.

Himaalaja sool - teraline

selles leidub kuni 84 inimkehale vajalikku keemilist elementi.

2,30 €
Piimhappebakterid MINERAALIDEGA-  Dr. Stephen Langeri 16-immuunsus, seedimine,   60kpsl Toidulisand

Piimhappebakterid 
• tagavad seedetraktis õige happesuse;
• toimivad võitluses ebasoovitavate mikroorganismidega – bakterite, seente ja viirustega –
• ergutavad mineraalainete ja vitamiinide omastamist toidust jpm.

14,30 €
Kolloidhõbe - 25ppm Kosmeetikatoode  500ml.

Kolloidne hõbedalahus- 25ppm

17,15 € (30%)
24,50 €